Madhya Pradesh: Eski sendika bakanı Kongre'den Suresh Pachauri, milletvekilleri ve MLA'lar BJP'ye katıldı

Kıdemli Kongre lideri ve eski Birlik bakanı Suresh Pachauri, eski milletvekili Gajendra Singh Rajukhedi ve dört eski milletvekili Cumartesi sabahı Madhya Pradesh'teki Bharatiya Janata Partisi'ne (BJP) katıldı.

Madhya Pradesh Başbakanı Mohan Yadav, eyalet BJP başkanı VD Sharma, eski başbakan Shivraj Singh Chauhan, kabine bakanı Kailash Vijayvargiya ve eski bakan Narottam Mishra, BJP'deki Kongre liderlerini karşıladı. (Dosya)

Indore'dan Kailash Vijaywargiya, Vishal Patel, Arjun Palia, Satpal Palia ve Bhopal bölgesi Kongre başkanı Kailash Mishra'ya karşı yarışan eski MLA'lerden Sanjay Shukla, destekçileriyle birlikte BJP'ye katıldı.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

Burayı oku: Kıdemli Madhya Pradesh liderlerinin BJP'ye katılmasıyla Kongre için büyük şok

Kongre'nin kast ve Ram tapınağının kutsanması davetini reddetmek gibi dini konulardaki siyasi kararlarından dolayı üzgün olduklarını söylediler.

Madhya Pradesh Başbakanı Mohan Yadav, eyalet BJP başkanı VD Sharma, eski başbakan Shivraj Singh Chauhan, kabine bakanı Kailash Vijayvargiya ve eski bakan Narottam Mishra onu BJP'ye davet etti.

BJP'ye katıldıktan sonra Pachauri, “Amacım sosyal hizmet ve ulusal hizmet olduğu için Kongre partisine 50 yıl boyunca tüm özveriyle hizmet ettim.” Kongrede “Na Jaat ka Na Paat ka” sloganı vardı ama bu ideoloji Kongrede göz ardı edildi. Bugün kasttan bahsediyoruz. Bu nedenle kast çatışmaları artıyor. Son birkaç günde alınan siyasi ve dini kararlar bizi üzüyor” dedi.

Ayrıca şunları söyledi: “Ram Lala'nın kutsanması davetini reddetmek yanlıştı. Kutsama töreni Lord Shri Ram ji tarafından organize edildiğinde, davet mektubu uygunsuz bir dil kullanılarak reddedildi. Şok olmuştum. Ben en başından beri Ayodhya'daki Ram tapınağının inşasından yanaydım. Davet mektubunu reddetmeye gerek yoktu.”

Merhum Başbakan Rajeev Gandhi'ye yakın olduğu söylenen Pachauri şunları söyledi: “Sonra Başbakan Rajiv Gandhi beni Shankaracharya ji'ye ne yapması gerektiğini sormam için gönderdi. Bir tapınağın inşasının temel taşının atılmasını istedi. Eylül 1989'da Rajiv Gandhi, işin buna göre yapılması gerektiğini söyledi. Daha sonra oraya gittik ve temel taşını koyduk. Ashok Singhal ji oradaydı. O halde davet mektubunu reddetmeye ne gerek var?”

Eski Kongre Milletvekili Sanjay Shukla, 2022'de Bharat Jodo Yatra sırasında Rahul Gandhi'nin Indore'a gelişinde Ram Katha'yı organize etti. Kendisi en zengin milletvekillerinden biriydi. Shukla, “Parti (Kongre) 22 Ocak'ta Ram tapınağına gitmeyi reddettiğinde çok üzüldüm. Başbakan Narendra Modi'nin vizyonundan ve kişiliğinden ilham alarak bugün BJP'ye katıldım. “Amacım Sanatan Dharma'yı korumak ve halka hizmet etmek.”

Ancak ismini vermek istemeyen bir Kongre lideri şunları söyledi: “Geçenlerde Shukla'ya bir bildirim gönderildi. ₹Madencilik sözleşmesi için Gelir Vergisi Departmanından 140 crore. Kolluk kuvvetlerinin eylemlerinden korktu ve gerginlikten dolayı BJP'ye katıldı.

Ancak Shukla bunu yalanladı ve Kongre ile ideolojik farklılıklar nedeniyle taraf değiştirdiğini söyledi.

Kongre liderleri konu hakkında yorum yapmayı reddetti ancak eski Kongre Milletvekili Laxman Singh ve Rajya Sabha Milletvekili Digvijaya Singh, X'e yanıt verdi.

İsmini vermeden Pachauri'ye saldıran Laxman Singh, “Kongre liderleri partiden ayrıldığında, trafik sıkışıklığı yaratılmış gibi hissediyor.” Yavaş yavaş herkesin araçları gelişecek çünkü tek bir seçim bile kazanamadan lider haline geldiler. Birçok seçimi kazananlar geri itiliyor. Şimdi olmayacak.”

Digvijaya Singh, “Tabii, biri neden böyle 50 yıllık bir ilişkiyi bitirir ki? Mücadele günlerinde desteğim olmanız gerekiyordu. Din bize sevdiklerimizin mutluluklarında da acılarında da yanında olmayı öğretmiyor mu? Ram tapınağına olan inanç haklı ama neden Ram'ın onurunu unuttun?”

Burayı oku: Madhya Pradesh Sekreterliği'nde Kongre komplo teorisi yanıyor: 'Dosyaları yak…'

“Ram'a gerçek inanç, gerçeği desteklemek için mücadele yolunda özverili bir şekilde yürümeyi öğrenmek anlamına gelir. Diğer her şey bencildir. Toplumda isim ve saygı kazandığınız Nehru-Gandhi ailesi @RahulGandhi @priyankagandhi yabancılaştırıldı. Bu aynı zamanda hepimizin karşı savaştığı kişiler için de geçerlidir. Şimdi BJP senin de onların arasında olduğunu ve eve döndüğünü söylüyor. Ne yaparsan yap ama bunu Ram adına yapma. Bu Ram'ın öğretisi değil” diye ekledi.

Kongre eyaleti başkanı VD Sharma, “Kongre partisi ideolojisiz olarak ayrıldığı için önümüzdeki günlerde daha fazla Kongre lideri partiye katılacak.” dedi.