MP CM, CM Rise Okullarını Sandipani, Lord Krishnas Guru olarak yeniden adlandırdı

01 Nisan 2025 16:21

Madhya Pradesh Başbakanı, Mohan Yadav

Madhya Pradesh Başbakanı Mohan Yadav, eyaletteki CM Rise okulları adında Maharishi Sandipani okullarına bir değişiklik olduğunu açıkladı ve İngilizcenin -Nilişin sömürge mirası olduğunu ve değişimin Hint perspektifini eğitim sisteminde getireceğini söyledi.

MP CM, CM Rise Okullarını Sandipani, Lord Krishnas Guru olarak yeniden adlandırdı

Maharishi Sandipani'nin Ujjain'de bir ashram başkanlık eden Lord Krishna'nın öğretmeni olduğu söyleniyor.

2023'te CM Rise okulları, o zamanki Başbakan Shivraj Singh Chouh tarafından akıllı sınıflar ve iyi bir altyapı ile yüksek kaliteli eğitim sağlamak için Madhya Pradesh'in her bölgesinde tanıtıldı. Benzer okullar, Başbakan Shri Okulu programının bir parçası olarak Hindistan'daki merkezi hükümet tarafından desteklenmektedir.

Salı sabahı düzenlenen “Schulchahale-Hum kampanyası” programında Yadav, CM Rise okulları kavramını övdü ve şöyle dedi: “CM Rise Okulu- ne tür bir kavram, ama adı bizi katladı.

Lord Krishna'da şöyle dedi: “Lord Krishna 11 yaşında Kansa'yı öldürdüğünde, o zamanın koşulları altında eğitimin önemini anladı. Bu ilk” okul şakası humhiyan “idi. Eğitim için.

Yadav, eyalet okullarındaki öğrencilerin onayı için eğitim portalı 3.0'ı başlattı. Ram Rajya'nın hayalinin öğrencilere üniforma, dizüstü bilgisayar, e-spoties, bisiklet, eğitmen tesisleri ve diğer tesisler sağlayarak tam anlamıyla gerçekleştiğini söyledi.

Başbakan Narendra Modi, Dr. APJ Abdul Kalam, eski Başkan Dr. Rajendra Prasad, eski Başbakan Lal Bahadur Shastri ve diğerleri gibi öğrencileri motive etti.

Haberler / Şehirler / Bropal / MP CM, CM Rise Okullarını Sandipani, Lord Krishnas Guru olarak yeniden adlandırdı

Daha az görmek