Okula gitmeyen 3 MP öğretmene karşı FIR, Pvt'li kişileri öğretmen olarak işe aldı

20 Kasım 2024 22:02 IST

Sagar polisi, bölge eğitim memurunun şikayeti üzerine FIR'ın iki öğretmen ve bir Jan Shikshak aleyhine kayıtlı olduğunu söyledi

-Sagar: Polis, Madhya Pradesh'in Sagar bölgesindeki iki devlet okulu öğretmeni ve bir akademik küme koordinatörü hakkında, öğretmenlerin okuldan uzak durduğunu ve onların yerine öğrencilere ders vermek için özel kişileri işe aldıklarını iddia eden bir ilk bilgi raporu (FIR) sunuldu. Çarşamba.

MP okullarına öğretmenlerin fotoğraflarını ilan panosuna koymaları yönünde talimat verilmiştir (PTI DOSYA FOTOĞRAFI/TEMSİLCİ GÖRÜNTÜ).

Polis, davanın bölge eğitim sorumlusu GP Ahirwar'ın şikayeti üzerine iki öğretmen RP Singh Chadar ve Indravikram Singh Parmar ile bir Jan Shikshak veya akademik küme koordinatörü Jagbhan Ahirwar aleyhine kaydedildiğini söyledi. Üç sanık dolandırıcılık ve dolandırıcılıkla suçlanıyor.

“Bu hükümet öğretmenleri, ₹60.000-70.000 maaşlı, okulda öğrencilere ders vermek üzere özel kişiler görevlendirdik ₹3.000 ton ₹5.000. FIR, “Öğretmenler haftada bir kez okula gelip devamlılıklarını kaydederlerdi” dedi.

Okul eğitim departmanı, öğretmenlerin maaşlarının çok altında bir ücret karşılığında özel öğretmen işe almasıyla ilgili çok sayıda şikayet aldı; bu durum, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün devlet okullarına öğretmenlerinin fotoğraflarını ilan panosuna koyma talimatı vermesine yol açtı.

Sagar, Damoh ve Narmadapuram'da toplam altı öğretmen ve dört Jan Shikshak, öğrencilere ders vermeleri için özel kişileri işe aldıkları için açığa alındı.

Daha fazlasını gör