UPSC Sonuçları: Anantnag’dan Waseem 7., Poonch’tan Parsanjeet 11.

Jammu ve Keşmir’in gençleri, kamu hizmeti sınavını geçen 933 başarılı adayın yer aldığı listede öne çıkarak cesaretlerini bir kez daha gösterdiler. Bu denetimin sonuçları Salı günü Birlik Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından açıklandı.

Anantnag’dan Waseem Ahmad Bhat, UPSC sonuçlarında 7. oldu. (HT fotoğrafı)

Keşmir’deki Anantnag’dan Rajouri, Poonch ve Jammu sınır bölgelerine kadar başarılı adaylar, sınavları geçme konusundaki kararlılıklarının ve tutarlılıklarının sonuç verdiğini söylediler.

Anantnag bölgesindeki Dooru Shahbad’dan 23 yaşındaki Waseem Ahmad Bhat, 2020’de imrenilen kamu hizmeti sınavlarını çoktan geçmiş ve 225. rütbesi nedeniyle Hindistan Gelir Hizmetlerine (IRS) atanmıştı, Nagpur’da eğitim almıştı.

Kararlılığı, esaslar listesinde yedinci sırayı alırken gösterildi.

Dooru Shahbad’da doğup büyüyen Bhatt, NIT Srinagar’da İnşaat Mühendisliği okuyup daha sonra Yeni Delhi’ye taşınmadan önce eğitimini memleketinde tamamladı.

“Şu anda Nagpur’da bir çıraklığı tamamlıyorum. Bu benim üçüncü girişimimdi ve esaslar listesinde yedinci sırada yer aldım. Antropoloji benim seçmeli dersimdi. Günde sekiz ila on dört saat çalıştım” dedi ve diğer öğrenme materyallerine geçmeden önce temellerini NCERT kitaplarıyla derinleştirdiğini ekledi.

Muhtemel memurlara mesajı hakkında “Çok zor ve zihinsel olarak zorlu, ancak tutkunuz varsa denemelisiniz” dedi. “Uzun vadeli orada olmak zorundasın.”

Parsanjeet Kour (HT)

Parsanjeet Kour (HT)

Bu arada Poonch’tan 23 yaşındaki Parsanjeet Kour, ilk denemesinde neredeyse ilk 10’a – 11. sırada – girerek şapkadan tavşan çıkardı. Bir bilim mezunu olan Kour, geçen yıl kamu hizmeti sınavlarına girmeden önce Jammu Üniversitesi’nde kimya alanında yüksek lisansını tamamladı.

“Tıbba eğilimim yoktu. Ailemde kimse kamu hizmetinde olmamasına rağmen sınavları gerçekten geçmek istiyordum. Bu benim ilk denememdi ve internet benim için harika bir bilgi ve yardım kaynağı oldu. Kendi kendime öğrendim ve internete güvendim” dedi.

Her zaman günde yedi ila sekiz saat çalışan Kour, “Sabır ve sıkı çalışma anahtardır ve her şeyden önce kişi Yüce Allah’a inanmalıdır” dedi.

Babası Nirmal Singh ve annesi evde sağlık çalışanı. Pir Panjal Dağları’nın güneyinde yer alan Poonch, Kontrol Hattı’na yakındır.

Jammu’dan 26 yaşındaki Mohammad Irfan, dördüncü denemesinde sınavları geçerek tüm Hindistan’da 476 puan aldı. Ancak yolu kolay değildi.

“B Tech’imi 2018 ve 2019’da tamamladım. Kamu hizmeti için hazırlanmaya başladım. Ortalama olarak, günde sekiz saat ders çalışarak geçirdim” dedi.

“Başlangıçta bir yıl boyunca çok çalıştım ama yönsüz olduğu için başarılı olamadım. Bir strateji geliştirin ve ardından sonuç odaklı sıkı çalışmaya başlayın” dedi.

İrfan, başarısını 2020 sınavlarında 146. olan akıl hocası Suchiter Sharma’ya bağladı. “Benden daha genç ama bana yol gösterdiği için onu akıl hocam olarak görüyorum” dedi.

Iram Choudhary (HT)

Iram Choudhary (HT)

Rajouri’den 28 yaşındaki Iram Choudhary de dördüncü denemesinde 852. oldu.

“MBBS’mi Kasım 2018’de Jammu’daki Devlet Tıp Fakültesinde yaptım. 2018 yılında stajımı yaparken kamu hizmeti sınavlarını geçtim. Vazgeçmedim ve sonunda dördüncü denememi yaptım” dedi.

Devlet memuru olan hekim, iktisat dışında herhangi bir antrenörlük kurumuna gitmemiştir. “Tıp seçmeli dersimdi. Bir koçluk enstitüsüne katılmadım ama Delhi’deki ana kurs için bir test serisine katıldım. Çoğunlukla evde çalıştım” dedi.

“2018’de staj yaparak tamamladığım MBBS’ye katılmak için NEET’i cracklediğim 2012’den bu yana uzun bir yolculuk oldu. Stajım sırasında bazı arkadaşlarımın kamu hizmetine hazırlandıklarını görmek bana ilham verdi” dedi.

Nittin Singh (HT)

Nittin Singh (HT)

Jammu ve Keşmir’den diğer dört aday da liyakat listesinde yer aldı. Bunlar Nittin Singh (32), Naveed Ahsan Bhat (84), Manan Bhat Rank (231) ve Nivranshu Hans (811) idi.

• YAZAR HAKKINDA

Baş Muhabir Ravi Krishnan Khajuria, Jammu’nun büro şefidir. Jammu şehri için siyaset, savunma, suç, sağlık ve sivil konuları ele alıyor.
    …ayrıntılı olarak görün