Madhya Pradesh başbakanından Başbakan Modi'ye övgü: 'Pakistan'daki politikacılar bile…' | Bilim Park

Madhya Pradesh Başbakanı Mohan Yadav Cuma akşamı Başbakan Narendra Modi'ye övgüde bulundu ve Pakistan'daki politikacıların bile ülkelerinde onun gibi bir liderin olmasını dilediğini söyledi. Ayrıca, komşu ülkede “hayatta kalma krizi” yaşandığı için Pakistan İşgalindeki Keşmir (PoK) halkının Hindistan'ın bir parçası olmak istediğini de iddia etti.


Başbakan Narendra Modi, Madhya Pradesh Başbakanı Mohan Yadav (PTI) tarafından karşılandı.

Yadav, Madhya Pradesh'in Hoshangabad bölgesinde bir toplantıda konuşuyordu.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

“Eski Başbakan Navaz Şerif de dahil olmak üzere Pakistan'ın liderleri Narendra Modi'nin (Pakistan'da) orada olmasını istediklerini söyleyip duruyorlar. Eğer lidersen öyle olmalısın ki, düşmanın bile seni övsün. Bu lider (Modi) bizi gururlandırıyor” dedi.

Muhalefet Kongresi'ne seslenen Yadav, büyük eski partinin 2019'da 370. Maddenin yürürlükten kaldırılması sırasında “insanlar arasında korku yarattığını” söyledi.

“370. Madde kaldırıldığında Kongre, eğer kaldırılırsa ülkede kan nehirlerinin akacağını söyledi. Kan akışları yalnızca damarlarda kan olduğunda akar. (Kongre) damarlarınızda su akıyor. Bütün ülke, 370. Maddenin damgasının silinmesini kutluyor… Keşmir halkı o kadar mutlu ki, Pakistan'da geçinmek zor olduğundan, PoK'dakiler bile onları Hindistan'da barındırmaya çalışıyorlar” dedi. .

CM ayrıca Hindistan'ın “Kongre tarafından ekilen tohumlar” nedeniyle bölündüğünü iddia etti.

“Kongrenin alnında ülkeyi Bharat ve Pakistan'a bölme damgası vardı… Ülkenin bölünmesi sırasında ne BJP ne de Jan Sangh vardı. Ülke, Kongre'nin ektiği tohumlar nedeniyle bölündü. Pencap'ın yarısı oraya (Pakistan'a) gitti” dedi.

Yadav'ın yorumları, ülkenin Cuma günü Lok Sabha anketlerinin ilk aşaması için sandık başına gittiği sırada geldi. Geri kalan altı aşama ise 26 Nisan, 7 Mayıs, 13 Mayıs, 20 Mayıs, 25 Mayıs ve 1 Haziran'da gerçekleşecek. Seçim sonuçları 4 Haziran'da açıklanacak.

(PTI'dan gelen girdilerle)



  • YAZAR HAKKINDA
    Yazar standardı 90x90


    Hindustan Times Haber Masası ile Hindistan'dan ve dünyadan en son haberleri ve gelişmeleri takip edin. Siyaset ve siyasetten ekonomi ve çevreye, yerel sorunlardan ulusal olaylara ve küresel meselelere kadar doğru yere geldiniz. …Ayrıntılı olarak görün

Haberler / Hindistan Haberleri / Madhya Pradesh başbakanı Başbakan Modi'yi övüyor: “Pakistan'daki politikacılar bile…”