Mutluluk Arttırdığı Kanıtlanan Besinler!

CaNa

Member
Mutluluk Arttırdığı Kanıtlanan Besinler!
Mutluluk veren besinler nelerdir? Mutluluk veren besin var mı? Besinler nasıl mutluluk verir? Yiyecekler sayesinde mutlu olmak mümkün mü? Mutluluk arttıran yiyecekler hangileridir? İşte merak ettiklerinizin hepsi yazımızın devamında…
Serotonin:
İnsanda mutluluğa, heyecana, canlılığa sebep olan bir hormondur. Bu yüzden halk dilinde mutluluk hormonu denilir. Olmadığında depresif, yorgun, üzgün, keyifsiz bir ruh hali görülebilir.
Serotonin içeren besinler ;
Çikolata
Çikolata: Hepimizin bildiği, kadınların vazgeçilmezi sevilen yiyecek çikolata… İçerdiği serotonin sayesinde tatlı isteğini diğer tatlılara kıyasla en çok kesen yiyecektir. Gününüzün mutlu geçmesi için bir miktar çikolata tüketmekte sakınca yoktur.
Muz
Muz: İçeriğinde ki serotonin miktarı çoğu meyveden daha yüksektir. Bu sebeple günlük tükettiğiniz muz güzel bir gün geçirebilmenizi sağlayacaktır.
Bal
Bal: Meyve şekeri olarak bilinen fruktoz enerjinizi yüksek tutarak motivasyonunuzu ve istikrarınızı hep iyi seviyede tutacaktır.
Ceviz
Ceviz: Kuruyemişler arasında en çok serotonin barındıran kuruyemiştir. Günde bir avuç tüketmek gününüzü zinde geçirmek için etkili olacaktır.
Ay çekirdeği
Ay Çekirdeği: Sohbetlerin olmazsa olmazı, film keyfinin vazgeçilmezi ay çekirdeği… Hem çiğneme reflexini geliştirmesi hemde içeriğinde ki serotonin stres azaltmakta oldukça etkilidir.
İncir
İncir: Bir çok faydası bulunan incirin faydaları arasında bulunan kan şekeri seviyesini düzenlemesi stres azaltıcı bir etkiye sahiptir.
Peynir
Peynir: Kahvaltıların vazgeçilmezi, tost yaparken akla ilk gelen besindir. Kahvaltıya kilo aldırmayacak seviyede tükettiğiniz peynir güne mutlu başlamanız da etkili olacaktır.
Acı biber
Acı Biber: Biraz tuhaf gözüksede endorfin seviyesini yükselttiğinden mutlu bir gün geçirebilirsiniz. Gününüze biraz baharat katmakta fayda var 🙂
Sarımsak
Sarımsak: Kötü ağız kokusu yaptığından kaynaklı pek tercih edilmeyen bir besindir. Oldukça fazla faydaya sahip olan sarımsak ayrıca kan akışını hızlandırdığından gününüzü zinde geçirmek için etkili olacaktır. Yanınıza naneli sakız almayı unutmayın 🙂
Bezelye
Bezelye: Öğlen veya akşam öğünlerinin birinde bezelye tüketmek gününüzü mutlu geçirmek için etkili olacaktır. Serotonin seviyenizi yükseltmek için güzel bir alternatiftir.